Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас установиха здравните

...
Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас установиха здравните
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 на кораб в пристанище Бургас, един от заразените е починал |

Епидемичен гърмеж от COVID-19 на транспортен съд на пристанище Бургас установиха здравните управляващи, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Първият болен е с недоволства от 7 юли – изнемощялост, кашлица, температура. На 14 юли лицето е превозено до УМБАЛ Бургас за проучване и обзор, като му е изработен бърз антигенен тест за COVID-19, който е с позитивен резултат. Той е приет в болница в инфекциозно поделение на лечебното заведение.

На 15 юли е проведено пробонабиране на останалите 19 лица от екипажа на кораба с PCR-тестове. 11 лица от личния състав са с позитивен резултат. Издадени са наставления за изолираност на същите на кораба за период от 14 дни. Общото им положение се наблюдава всекидневно.

Три от позитивните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без недоволства. На 18 юли приетото в болница лице от екипажа е приведено в ОАИЛ на УМБАЛ Бургас, като на идващия ден е умряло. На 19 юли друго лице от екипажа с позитивен резултат за COVID-19 е със затруднено дишане и влошено общо положение. След обзор от екип на ЦСМП Бургас е прието в болница в УМБАЛ Бургас.

В издаденото наставление за слагане на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила осъществяването на стерилизация на всички пространства.

Случаят се отнася за товарен транспортен съд с екипаж от филипински жители. Корабът идва на пристанище Бургас на 14 юли и би трябвало да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът минава Суецкия канал, което постанова качване на водач на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се позволява до брега.

Здравните управляващи наблюдават развиването на противоепидемичната конюнктура и оказват прецизен надзор за недопускане разпространяването на епидемията от COVID-19, показват от Министерство на здравеопазването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР